patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Mosolyogtató állapotok Sydneyben: csak az utca egyik oldala füstmentes PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. július 06. szerda, 00:00

sydneySzinte berlini falként választja el Sydney városának két kerületét az eltérő dohányzási törvény. Az utca egyik oldalán szigorúan büntetik a cigarettázást, a másik oldalon azonban bárki nyugodtan rágyújthat.

Két önkormányzat teljesen ellentétes törvényeket hozott Sydneyben a dohányzást illetően. A dolog talán nem is tűnne fel senkinek, ha nem lennének szomszédosak egymással, így azonban igazán nevetséges helyzet alakult ki: az őket elválasztó utca egyik oldalán szigorúan tilos, míg másik oldalon engedélyezett a dohányzás. A füstmentes oldal kávézóinak tulajdonosai komoly bevételtől esnek el, a dohányzó vendégek ugyanis elpártolnak tőlük és a szemközti, tilalommentes helyeket választják.

Ausztráliában a világ egyik legszigorúbb dohányzási tilalma van érvényben. Számtalan városban tiltották be a közterületeken való cigarettázást, emellett magas adót vetettek ki a dohánytermékekre és elrettentő - tüdőrákot, fekélyt, beteg gyermekeket ábrázoló - címkékkel látták el a cigarettásdobozokat. Azonban még így is akadnak kivételek, olyan elgondolkodtatóan abszurd helyzeteket teremtve, mint a füstös-füstmentes utca.

Forrás: kiskegyed.hu

Kép: Flickr / xiquinhosilva

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később