Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Szigorítás Lengyelországban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. november 15. hétfő, 15:59

lengyel_tiltasHétfőtől kiterjedt dohányzási tilalom lép életbe Lengyelországban, mely szerint tilos lesz rágyújtani vasút- és buszállomásokon. A vendéglátóhelyeken továbbra is rá lehet gyújtani.

Tavalyi felmérés szerint naponta 9 millió lengyel gyújt rá, a férfiak 34 százaléka, a nők ötöde cigarettázik, tehát ennyi embert érint a szigorítás. Megtiltják a dohányzást az egészségügyi intézményekben, iskolákban, repülőtereken, villamosmegállókban, valamint tömegközlekedési eszközökön és a sportlétesítményekben.

Továbbra is engedélyezett a dohányzás a legalább két helyiséggel rendelkező éttermek esetében. Az ilyen vendéglátóhelyeken az egyik részt dohányzóvá alakíthatják. A törvény rendelkezik arról is, hogy kijelölt dohányzóhelyeket kell létrehozni a munkahelyeken, az egyetemeken és a szállodákban.

A tilalom megszegése 500 zlotys (35 ezer forintos) pénzbírságot jelent a dohányosoknak, 2000 zlotys (140.000 forint) az olyan tulajdonosoknak, akik nem teszik ki a dohányzást tiltó jelzéseket.

Forrás: nol.hu

Kép: http://www.flickr.com

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. november 15. hétfő, 16:07
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később