vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Növényvédőszer készíthető a nikotinból PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. november 09. kedd, 14:08

nikotin_molekulaElképzelhető, hogy a jövőben nem csak a dohányosok veszik hasznát a dohánynövénynek. Kutatók szerint környezetvédő növényvédő szert lehet készíteni a leveleiből.

A dohánylevélből készült főzetet ma is alkalmazzák kiskertekben, háztáji gazdaságokban például levéltetvek ellen. Az ontariói egyetem kutatói kísérleteik során vákuumba helyeztek dohányleveleket, majd 500 Celsius fokra hevítették őket. Az így nyert biológiai olaj többféle mezőgazdasági kártevő –baktériumok, gombák, burgonyabogár – ellen is hatásosnak bizonyult. A kutatók ebből arra következtetnek, hogy a nikotinolaj ipari méretekben is felhasználható növényvédőszer gyanánt.

Forrás: hirextra.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. november 15. hétfő, 14:31
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később