Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A görögök újra kitették a hamutálakat PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. október 21. csütörtök, 08:40

hamutartoFittyet hánynak a görög vendéglátósok a tilalomra, újra elővették a hamutálakat és zöld utat adtak a dohányzásnak. Az országot sújtó gazdasági válság miatt egyébként is nehezen megy az üzlet, a füsttilalom miatt pedig még több vendég marad távol.

Görögországban a legtöbb vendéglátóhelyen figyelmen kívül hagyták a szeptember 1-jén életbe lépett dohányzási tilalmat, a hamutartók újra kikerültek az asztalokra. Az eddig csendben zajló ellenállás után hétfőn nyíltan kijelentették, hogy nem fogják betartani a törvényt, noha a szabály megsértőire komoly pénzbírság vár, sőt, akár működési engedélyük is veszélybe kerülhet.

Az ország 120 ezer vendéglátó egységében mintegy félmillió embert foglalkoztatnak. A tulajdonosok azt kérik a kormánytól, hogy a törvény tényleges alkalmazását egy kétéves átmeneti időszak előzze meg, ennyi idő elég lehet, hogy felülemelkedjenek a gazdasági recesszió okozta nehézségeken. A szektor az év eleje óta már így is elvesztette a vendégkör mintegy 30 százalékát. Jorgosz Kavatasz, a görög étteremtulajdonosok szövetségének főtitkára szerint 20 ezer kávézó és étterem bezárása várható – ehhez a tilalom az utolsó csepp a pohárban.

"A társadalmi elutasítás a legrosszabb, ami történhet egy törvényhozóval és a kormánnyal, amelynek végre kell hajtania a jogszabályt" – reagált a tiltakozásra Andréasz Loverdosz egészségügyi miniszter.

Forrás: hir24.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. október 21. csütörtök, 10:08
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később