Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Cigitilalom Új-Zéland börtöneiben PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. július 06. kedd, 12:41

Cigitilalom Új-Zéland börtöneibenJövő év közepétől tilos lesz a dohányzás Új-Zéland börtöneiben. Az intézkedés az ország egyre szigorúbb dohányzás-ellenes intézkedéssorozatának következő, vitatott állomása.

 

Az új-zélandi börtönökben az elítéltek kétharmada dohányzik. A kisebbségben lévő nem dohányzóknak és a börtönőröknek azonban joguk van a dohányfüst-mentes levegőhöz.

A büntetés-végrehajtás és a szakértők felemás érzésekkel néznek a szigorítás elé. A börtönben a cigaretta csereáruként is szolgál a bennlakók között, ami gyakran feszültségekhez, verekedésekhez vezet. Aggasztó lehet az is, hogy a dohányzás miatt az elítéltek tűzszerszámot tarthatnak maguknál. A tiltás azonban várhatóan azonnal megindítja majd a csempészést, és további erőszakos cselekményekhez vezethet.

Kevesebb negatív következménnyel járna, és humánusabb lenne, ha a teljes tiltás helyett a börtönökben is kijelölnének dohányzó helyeket. Ez a tanulsága a kanadai példának is, ahol olyan komoly zavargások voltak a tiltás bevezetéskor, hogy kénytelenek voltak enyhíteni, és engedélyezni a dohányzást kijelölt helyen.

Forrás: pappito.com

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később