patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Korrekt, osztrákos tilalom PDF Nyomtatás E-mail
: starstarstarstarstar
Írta: Füstölgők   
2010. július 01. csütörtök, 16:58

Parlament, BécsMától élesben alkalmazzák Ausztriában az új dohányzási törvényt. A kisebb vendéglátóhelyek tulajdonosai teljes mértékben vagy dohányzó, vagy nem dohányzó létesítményként működtethetik üzleteiket. Az ennél – 50 négyzetméternél – nagyobb egységben kötelező nem dohányzó helyiséget biztosítani, amit a füst áteresztését megakadályozó fallal kell elkülöníteni.

 

Az osztrák vendéglátósok másfél évet kaptak, hogy döntsenek, és megtegyék a szükséges intézkedéseket. A rendelkezés a türelmi idő ellenére nagy vihart kavart: a felmérések szerint az érintett tulajdonosok mellett a lakosság többsége is ellenzi az új szabályt, annak megkülönböztető jellege miatt. A vendéglő- és kávéház tulajdonosok pedig nemcsak az átépítéssel járó költségekre panaszkodnak, hanem arra is, hogy az több helyen a helyiség egységét is megbontja.

Magyarországhoz hasonlóan a nyugati szomszédságban is szívesen találkoznak az emberek barátaikkal egy-egy sör, kávé és cigaretta mellett. A legutóbbi felmérés megkérdezetteinek alig 19 százaléka támogatta a teljes tilalmat, 70 százalék viszont kifejezetten azt látta jó megoldásnak, ha a nem dohányzók számára biztosított füstmentes helyiség mellett dohányzó területe is van egy vendéglátóhelynek.

A gasztronómiai szövetség szerint 12.000 létesítménynek adódott átépítési kötelezettsége, de nem lehet tudni, hányan tettek ennek eleget. A törvényt megszegő vendéglősöket mától 2000 eurós büntetéssel kísérli meg belátásra bírni a magisztrátus. Hivatalos ellenőrzésre nem készülnek, a bírságot bejelentések alapján róhatják ki.

Forrás: szervuszausztria.hu

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később