vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Felemás sikerű rendeletek Csongrádban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. június 29. kedd, 09:27

szegedA Szegeden hozott cigarettarendelet visszatartó ereje elmaradt a várakozásoktól, ugyanis a csongrádi megyeszékhelyen 2009 óta nincs kevesebb csikk az utcákon, legfeljebb nem a rendelet hatálya alá eső területeken szemetelnek a dohányosok.

 

A szegedi városvezetés egy éve határozott arról, hogy rendeletben kívánja szabályozni a tömegközlekedési eszközök megállóiban, a játszótereken, a temetőkben, az oktatási, kulturális, egészségügyi, szociális intézmények és templomok bejáratai előtti dohányzást. A helyiek szerint azonban a kijelölt területeken érdemben nem szorult vissza a dohányzás. Kéri József, a szegedi közterület-felügyelet osztályvezetője a Délvilágnak elmondta, hogy a rendelet hatályba lépése utáni első kilenc hónapban nem büntettek senkit, az azóta kiszabott pénzbírság értéke pedig 3 és 20 ezer forint között mozgott. Az osztályvezető rámutatott: a tilalmat megszegők jelentős része fiatalkorú, ezért a rendeletet már a különböző oktatási intézményekben is bemutatták.

A Füstölgők Társasága úgy gondolja, hogy a tiltás pszichológiai hatásait figyelembe véve a mindenképpen szükség lenne egy hosszú távú, átfogó prevenciós stratégiára, és a kulturált dohányzás legfontosabb alapszabályainak népszerűsítésére a dohányos felnőttek körében. Ezek hiányában a városi önkormányzatok eleddig saját hatáskörükben próbálták visszaszorítani a dohányzást és a szemetelést – több-kevesebb sikerrel. Csongrádban elsőként 2007-ben Vásárhelyen vezették be a teljes dohányzási tilalmat a játszótereken; három év alatt hetvennégy esetben róttak ki bírságot a szabálysértőkre. A megye többi városában is hasonló rendeleteket hoztak: Mórahalmon tavaly január elsejétől tilos rágyújtani a parkokban, a templomkertekben és a játszótereken, s ugyan Makó mellett Szentesen és Csongrádon is bevezetésre kerültek a dohányzást visszaszorítani kívánó szabályozások, az azóta eltelt időben egy-egy alkalommal sújtották pénzbírsággal a szabálysértőket.

Forrás: Délvilág

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. június 29. kedd, 09:35
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később