patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Felelőtlen görög tilalom PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. június 09. szerda, 16:14

gorog1santorinifiraA gazdasági válság kellős közepén teljes dohányzási tilalmat vezetnek be az EU egyik vezető dohánytermelő országában, Görögországban szeptember 1-jétől.

 

Az előző szabályozás  2009-ben lépett érvénybe, és lehetővé tette a 70 négyzetméternél kisebb alapterületű vendéglátó egységek számára, hogy dohányzó helyiséggé nyilváníthassák magukat. Az ennél nagyobb üzletekben pedig továbbra is adott volt a lehetőség, hogy dohányzó termeket jelöljenek ki, melyek megfelelő levegőztető rendszerrel vannak felszerelve.

Maziliza Xenojanokopulu egészségügyi miniszter szerint az előző tilalom azért bukott meg, mert gondot jelentett a betartatása – a görögök ugyanis rendszeresen tiltott helyeken is rágyújtottak.

A miniszter arról nem nyilatkozott, hogy a gazdasági válsága kapcsán a világ figyelmének középpontjába kerülő Görögország felkészült-e egy átfogó dohányzási tilalom következményeire. Több ország tapasztalata alapján várható, hogy míg a dohányzás volumene nem, a vendéglátóhelyek forgalma csökkenni fog.

Valószínűsíthető, hogy az új szabályozás sem lesz könnyebben betartatható, mint az előző. A dohányzás terén Európa-első görögök 40 százaléka füstöl, és mintegy 15 ezer ember él dohánytermesztésből.

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később