patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Tetőfokára hágott a tetővita Írországban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. május 25. kedd, 13:54

Legfelsőbb Bíróság ÍrországA tető  akkor is tető, ha azt éppenséggel egy behúzható ponyva helyettesíti, ezért ugyanúgy érvényes rá a füsttilalom – döntött az ír legfelsőbb bíróság (LB).

 

Az LB részéről Peter Charleton kijelentette: John Coughlan kerületi bíró tévesen járt el, amikor a kildare-i Naas városában található Grace’s pubbal kapcsolatban megállapította, hogy az tetőszerkezete miatt nem esik a dohányzás tilalom hatálya alá.

A körzeti bíróság  úgy tudta, hogy maga a bár területén nem, csak az épület két helyiségét összekötő, ponyvával fedett keskeny sávon szegték meg a dohányzás tilalmát kimondó törvénykezést. A szabály megszegését a kocsmát megvizsgáló HSE (Health Service Executive) eredményeire való tekintettel állapították meg, mely szerint a két épület között kifeszített ponyva funkcionálisan ugyanúgy benntartja a füstöt a helységben, mint egy hagyományos tető.

A döntés precedenst teremthet azon bártulajdonosok körében, akik eddig maguk is úgy vélték: a ponyva nem számít tetőnek. Tim Grace, a bár tulajdonosa és a HSE képviselői eddig még nem kommentálták az ítéletet.

Forrás: Independent.ie

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később