Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
91 évesen is szivarozott PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. április 23. péntek, 09:37

robaina_hauser91 éves korában elhunyt Alejandro Robaina, a kubai szivarok nem hivatalos nagykövete. Évtizedeken át a kubai szivarokat népszerűsítve utazott világszerte.  

Mivel dohánytermelő családból származott és már 10 éves korában a családi ültetvényen dolgozott, élete a kezdetektől szorosan összefonódott a szivarokkal.

 

Fidel Castro 1959-es hatalomra lépését és a föld államosítását követően is Kubában maradt, és elintézte, hogy bérbe vehesse a korábban családi tulajdonban lévő ültetvényt. Ő volt az egyetlen dohánytermesztő, akiről még életében dohánymárkát neveztek el – a kubai szivarokat értékesítő állami Habanos AS vállalat palettáján a mai napig megtalálható a Vegas Robaina.

VegasRobaina

A szép kort megért ültetvényes egy korábbi nyilatkozatában azt mondta, hogy 120 évig szeretne élni. Még utolsó napjaiban is gyakran látták San Luis-i otthonának teraszán hintaszékében ülve szivarozni.  

Ahogy a világon sok országban, a dohányipar Kubában is kiemelt jelentőségű a gazdaság és a foglalkoztatottság szempontjából, a legfontosabb exportcikkei között a harmadik helyet foglalják el a dohánytermékek. Robaina munkásságát a kubai kormányzat több alkalommal is elismerte.

Forrás: The Washington Post, Origo

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. április 23. péntek, 09:46
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később