Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dohányzó vélemény élettapasztalattal
: starstarstarstarstar
Írta: Füstölgők   
2012. június 06. szerda, 12:35

Tisztelt Füstölgők Társasága!

70 éves, dohányzó (napi 10-15 szál) nő vagyok. Nagyon régen dohányzom, de mindenkor igyekeztem betartani az íratlan szabályokat - is. A gyerekeinket a lehetőségek szerint, mindig óvtuk a dohány füsttől. Hála Istennek ma már 51, ill. 49 évesek, de soha sem volt probléma az egészségükkel, főleg nem a dohányfüsttől. Vendégségben általában nem gyújtok rá, ha csak - engedéllyel - más is rá nem gyújt. A táskámban a cigarettás doboz és öngyújtó mellett, állandó jelleggel ott van egy kis szelence, amibe a csikket gyűjtöm, ha nincs a közelemben hamutartó. 47 évi boldog házasság után férjem elment, és én biztosan megzavarodtam volna, ha nem gyújthatok rá. Úgy határoztam, hogy már nem is szándékozom leszokni. Sajnos teljesen más egészségügyi gondjaim vannak, de az életbe lépett törvény miatt, nem valószínű, hogy megkísérlem azt, hogy kórházba kerüljek, bármennyire fontos is lenne. Nem szeretnék megalázott helyzetbe kerülni azért, mert esetleg a műtét után kimegyek a kórház kertjébe és elszívok egy cigarettát. Egyébként egy súlyos, 6 órás hasi műtét után, már a második napon felkeltem, mire a műtétet végző professzor (ő is dohányzott) kifejtette, hogy a legjobb betegek a dohányzók, mert igyekeznek felkelni, ugyanakkor a nemdohányzókat még egy hét után is mosdatni és aktívan ápolni kell. 
Az előbb felvázolt indokaim alapján, lehet, hogy mégis csak köze lesz a halálomhoz a cigarettának, csak éppen ellenkező előjellel.

Köszönöm, hogy elmondhattam a véleményemet és köszöntöm Önöket.
Üdvözlettel: O. Zsóka

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. június 06. szerda, 12:37
 
Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később