vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Zugdohányzás a kórházakban
: starstarstarstarstar
2012. május 02. szerda, 15:10

Tisztelt Füstölgők Társasága!

A dohányzási törvénnyel kapcsolatban lenne nekem is javaslatom, kiemelve az egészségügyben dolgozók problémáját. 
Nem tartom életszerűnek azt, miszerint a kórház egész területén tilos a dohányzás. A dolgozók kénytelenek kimenni a kórház bejárata elé, ha nem akarnak az elvonási tünetektől szenvedni. Kinek jó, ha mondjuk egy 12 vagy 24 órás műszakot ledolgozó ápolónő vagy orvos türelmetlen akár a betegekkel, akár a munkatársaival, mert már órák óta nem jutott egy szál cigarettához? Én nem szeretnék egy olyan sebész keze alá kerülni műtétkor aki már nem dohányzott órák óta és szinte már remeg a keze. Vagy egy ápolónő keze közé aki katétert akar bevezetni, esetleg egy vénát szúrni... Arról már nem is beszélve, hogy igaz, hogy a törvény  mindezt kimondta, hogy kint lehet dohányozni, de van olyan kórház ahol munkahely elhagyásnak számít ha kimegy a dolgozó a kórház területéről és az azonnali kirúgással jár. Hát igazságos ez??? Minden kórháznak van kertje fákkal övezve, miért ne lehetne ott dohányozni? Aki nem akarja a füstöt szívni az ne menjen arra ahol látja, hogy dohányoznak. Ha az Ő érdeküket figyelembe vesszük, akkor a miénket is lehetne emberibbé tenni. Miért mindig a dohányzókat üldözik? Mert ez már diszkrimináció. Én még nem hallottam olyanról, hogy egy dohányos kiirtotta volna a családját mert nikotin befolyása alatt állt. Bezzeg az alkoholisták... Mi olyankor leszünk türelmetlenek, dühösek ingerültek, ha nem jutunk a megnyugtató cigaretta adaghoz. Persze jó dolog, hogy most így, hogy zárt térben nem lehet sehol dohányozni kevesebbet szívunk, de azért ne lehetetlenítsenek már el ennyire minket! Eddig nem lehetett annyi dohányzót az utcán látni mint most. Én nem is szerettem így sétálni, de most erre vagyok kényszerítve. Az 5 méter pedig a másik badarság, mert nem lehet mindenhol betartani. A gyerekek is azt látják, hogy mindenhol dohányoznak, ez most milyen egészségre nevelés? Persze ezzel nem szeretnék ötletet adni a kormánynak, hogy majd ez után azt találják ki, hogy már az utcán sem lehet, csak otthon a 4 fal között. 

Még azt is szeretném megjegyezni, hogy a kórházban ápolt betegek is elbújva dohányoznak, ki a wc-ben (ez a jobbik eset) ki az ágyban a paplan alatt, mert valahol el kell szívni azt a cigit. Jó lesz, ha majd felgyújtanak valamit? Szépen néz ki az is, hogy járókerettel, gipszelt lábbal áll a bácsika a kórház bejáratánál pizsamában, és cigizik.... Netán még az infúziós állványt is húzza magával... :)

Hát ennyi lenne az észrevételem, remélem értő fülekre talál, és születik egy emberibb megoldás, hogy ne szégyentáblák legyünk az utcán. 

Talán kevesebbet érünk mi, akik dohányzunk mint a nem dohányzók? Nem hinném. Köztünk is vannak diplomások, tudósok, okos emberek. Nem szeretnénk mást, csak emberibb körülményeket.

AddThis Social Bookmark Button

 
Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később