Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Belcanto Étterem
: starstarstarstarstar
Írta: Füstölgők   
2010. június 23. szerda, 16:26

belcanto„Egy felvilágosító program, a realitásra és valódi tudományos eredményekre alapozott tájékoztatás sokkal hatásosabb, mint a tiltás.” 

– Herz György vezérigazgató, Belcanto Étterem

Méltán híres az Opera tőszomszédságában működő Belcanto Étterem. Mivel a zene fontos szerepet játszik az étterem profiljában, ezért az igényes környezet, és kínálat mellett szalonzenekar és profi énekesek műsorai teszik még felejthetetlenebbé az itt elköltött vacsorákat. A dohányzás szabályzásának kérdéséről Herz György vezérigazgató urat, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnökét kérdeztük.

„Egy ilyen súlyú kérdéshez nem elég tudományos szempontból közelíteni, hanem az összes társadalmi vonatkozását is meg kell vizsgálni” – kezdi véleménye kifejtését beszélgetőpartnerünk. „Be kell látni, hogy a dohányzásnak vannak kedvezőtlen társadalmi hatásai. Ugyanakkor meg kell nézni a prohibíció következményeit, vagy annak lezajlását, eredményeit azokban az országokban, ahol ilyesmivel próbálkoznak. Ha a közeljövőben egy dohányzási tilalom is nehezítené az éttermek helyzetét, az a többi tényezővel összeadódva az éttermek legalább 30 százalékát bezárásra ítélné.”

A Belcanto étteremben egyébként teljesen megoldott a nem dohányzó és dohányzó vendégek elkülönítése. „Az törvényhez tartottuk magunkat, tehát létrehoztuk a nemdohányzó területet. Ezt a mi vendégeink teljesen elfogadják. Egy tisztességes étterembe olyanok mennek általában, akik jól akarják érezni magukat, és eközben nem akarnak a közelükben ülőknek kellemetlenséget okozni.”

A vezérigazgató nem hisz abban, hogy ezt a kérdést törvénnyel fel lehet oldani. „A hatalom eszközei egy demokratikus berendezkedés mellett mindig egy ellenreakciót váltanak ki. Egy felvilágosító program, a realitásra és valódi tudományos eredményekre alapozott tájékoztatás sokkal hatásosabb, mint a tiltás.”

 

Elérhetőség:

Belcanto Étterem

1061 Budapest, Dalszínház u. 8.

http://www.belcanto.hu

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később