vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Füstölgők Index 2012: Többségében ismerjük, de vannak homályos pontok a törvényben
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. július 31. kedd, 13:44

Budapest, 2012. július 30. – A Füstölgők Társasága villám-felmérést készített az év elején életbe lépett, a módosított nemdohányzók védelméről szóló törvény ismereteiről egy rövid online kérdéssorral. Az eredmények azt mutatják, hogy a kérdőívet kitöltők 73,7%-a ismeri a törvényt, ugyanakkor kiderült, hogy nem minden részét egyformán.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az ország lakossága még mindig tanulja az új szabályozást. A 6 kérdésből álló gyorsfelmérésben, melyet 78 ember töltött ki, a válaszadók majdnem háromnegyede jól „vizsgázott” a törvénnyel kapcsolatban, ám mindössze hat ember töltötte ki hibátlanul a tesztet. A játszótéri és a vasúti pályaudvari nemdohányzás vonatkozó szabályaival szinte mindenki tisztában van: 97,4%, és 93,5%. Ennél kevésbé ismert a kérdőívet kitöltők körében (73%), hogy az önkormányzatok saját hatáskörben nyílt közterületen szigorúbb szabályozást vezethetnek be, mint amit a törvény előír.

Teljes a bizonytalanság abban a kérdésben, hogy mit jelent az éttermek nyitott teraszára vonatkozó 5m-es szabály, és pontosan hol is jelölhető ki dohányzóhely egy vendéglátóhely előtt. Erre a kérdésre a válaszadók mindössze 15,3%-a tudta a helyes választ. Félő, hogy maguk a vendéglátóhelyek sem szerepeltek volna sokkal jobban a tesztünkben.

kutatas_diagramm

A felmérés összefoglalóját letöltheti ide kattintva.


A Füstölgők Társasága reméli, hogy a felmérési eredmények segítenek a döntéshozóknak rámutatni a hiányosságokra, és több fórumon, egyértelműben kommunikálni a törvényt, valamint az érintetteknek elsajátítani a saját érdekükben a szabályozás rájuk vonatkozó részeit.

 

További információért, interjúért forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeken:

S. Takács Zsuzsanna
sajtószóvivő
Tel: +36 20 957-4428      
E-mail:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Honlap: www.fustolgok.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 01. szerda, 12:35
 
Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később

Sajtókapcsolat

 

S. Takács Zsuzsanna
sajtószóvivő

Tel: +36 (20) 957-4428

stakacs@fustolgok.hu