vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Füstölgők Társasága: Nagyon nem mindegy, mit szívunk
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. július 30. hétfő, 15:01

A feketepiac visszaszorítása a dohányosok és az állam közös érdeke.

Budapest, 2012. július 26. – A dohányosok szempontjából aggasztóak azok a kilátások, melyeket a Napi Gazdaság szerdai számában megjelent, a dohánypiac átalakulásáról szóló cikk fogalmaz meg. – véli a 3 millió felnőtt magyar dohányos véleményének hangot adó Füstölgők Társasága.

Jövőre összeomolhat a cigarettapiac – írta szerdai számában a Napi Gazdaság. A változásokat a tervezett jövedéki adóemelés és a trafiktörvény bevezetése idézheti elő. A Nemzetgazdasági Minisztérium 600 millió szál cigaretta kiesésével számol a jövő évi legális forgalomból, a piaci szereplők pedig a szektor összeomlásától tartanak.

A Füstölgők Társasága civil szervezetként általában nem foglalkozik gazdasági kérdésekkel, de a jelentős áremelést rendkívül kockázatosnak tartja a dohányosok szempontjából.

„Ha egy doboz cigaretta ára 850 forint fölé emelkedik, ahogy a Napi Gazdaság írja, az beláthatatlan következményekkel járhat, ugyanis nagymértékben fog növekedni a feketepiaci dohánytermékek mennyisége. A dohányosok érdeke az, hogy ellenőrzött minőségbiztosítási körülmények között gyártott termékeket fogyaszthassanak, ezt a feketepiacon gyártott termékekről közel sem mondhatjuk el. Az államnak is az az érdeke, hogy a dohányosok a költségvetésbe fizessenek be, ne a feketepiacot gazdagítsák.

A fiatalkori dohányzás-prevenció szempontjából is aggályos a feketepiac várható térnyerése, hiszen ezekből a forrásokból a 18 éven alattiak is hozzájutnak a dohánytermékekhez. A Füstölgők Társasága reméli, hogy a törényhozó ezeket a szempontokat is megfontolja, és újragondolja a jövedéki adóemeléssel és a trafiktörvény bevezetésével kapcsolatos terveket.

 

További információ:

S. Takács Zsuzsanna szóvivő
Füstölgők Társasága
Tel: +36 (20) 957-4428
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.fustolgok.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. július 30. hétfő, 15:03
 
Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később

Sajtókapcsolat

 

S. Takács Zsuzsanna
sajtószóvivő

Tel: +36 (20) 957-4428

stakacs@fustolgok.hu