Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A tervezett dohánymonopólium miatt kiskereskedők mehetnek csődbe
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. december 16. péntek, 23:06

Budapest, 2011. december 16. – A kiskereskedelmet jelentősen sújtaná a dohánymonopólium, árbevétel-csökkenésre és elbocsátásokra számítanak az érintettek – derül ki a Füstölgők Társasága felméréséből.

Pénteken önálló képviselői indítványként a Parlament elé került a dohánymonopóliumról szóló törvénytervezet. Az ezt megelőző híradások hatására a Füstölgők Társasága 111 kiskereskedőt kérdezett meg arról az elképzelésről, mely szerint 2013-tól állami monopóliummá válhatna a dohánytermékek kereskedelme.

A Társaság arra kereste a választ, hogyan vélekednek erről az érintettek. A megkérdezett kiskereskedők háromnegyede számára a dohánytermékek árusítása fontos bevételi forrás. Túlnyomó többségük (81,1%) árbevétel csökkenésre számít a szabályozás bevezetése esetén. A válaszadók egyharmada (33,3%) számol elbocsátással, mivel a termékek kiesésével kevesebb eladóra lehet szüksége. Az üzletek 15,3 százalékánál a dohányáruk nélkül az üzletet várhatóan be kellene zárni a forgalom drasztikus csökkenése miatt.

 

ft_felmeres

 

A felmérés összefoglalóját letöltheti ide kattintva.

 

A Füstölgők Társasága attól tart, hogy az elképzelés tovább nehezítené dohányos társadalom életét, és véleménye szerint nem érné el az indoklásban megnevezett célkitűzést, vagyis a kiskorúak dohánytermékhez jutásának visszaszorítását.

 

További információért, interjúért forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeken:

S. Takács Zsuzsanna
sajtószóvivő
Tel: +36 20 957-4428
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Honlap: www.fustolgok.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. július 31. kedd, 13:43
 
Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később

Sajtókapcsolat

 

S. Takács Zsuzsanna
sajtószóvivő

Tel: +36 (20) 957-4428

stakacs@fustolgok.hu