Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A Füstölgők Társaságának kérdései
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. április 27. szerda, 12:20

Budapest, 2011. április 27. – A Parlament a tegnapi napon megszavazta a nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítását. A dohányzó felnőtt állampolgárokat képviselő Füstölgők Társasága nem minden szempontból elégedett az új törvénnyel.

Az új törvény a legtöbb zárt közterületen megtiltja a dohányzást. Vajon hatékony lesz-e a törvény a gyermekek passzív dohányzásának visszaszorításában, ha egyre többen otthon fognak rágyújtani? Reális elvárás-e, hogy a közel 3 millió dohányos leszokik, mire a törvény hatályba lép, és szankcionálhatóvá válik?

A Társaság álláspontja szerint a tiltás önmagában kevés az eredményességhez. Mikor kerül majd be a törvénybe egy átfogó, hosszú távú stratégia kidolgozásának szándéka?

Miért nem érvényesül a törvényben a dohányosok önrendelkezési joga sem, ha ezt a környezet védelme mellett biztosítani lehetett volna? Ha egy felnőtt magyar állampolgár tiszteletben tartja a nemdohányzók füstmentes levegőhöz való jogát, miért nem gyújthat rá kulturáltan, mások zavarása nélkül?

Vajon betartható és életszerű lesz-e a törvény? A Füstölgők Társasága természetesen tiszteletben fogja tartani a törvényt, és erre ösztönöz minden dohányost.

AddThis Social Bookmark Button

 
Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később

Sajtókapcsolat

 

S. Takács Zsuzsanna
sajtószóvivő

Tel: +36 (20) 957-4428

stakacs@fustolgok.hu