vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A fanatizmus határán PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2009. január 13. kedd, 01:27

Úgy tűnik, nem csak mi látjuk eltúlzottnak a dohányosok elleni harcot. A Népszabadság 2009. január 7-i számában megjelent egy olvasói vélemény A fanatizmus határán címmel.

 

A cikk szerzője nem vitatja a dohányfüst káros hatásait, sem a nem-dohányosok dohányfüst-mentes levegőhöz való jogát. Ugyanakkor felhívja a figyelmet arra is, mennyi más, káros dolog veszi körül a modern városi embert, kezdve az élelmiszerekben használt tartósítószerektől egészen a kipufogógáz miatt egyre sűrűsödő szmogig.

A dohányzás ellen vívott harcról így foglalja össze véleményét: „Ne legyen inkvizíció, boszorkányüldözés, felfokozott tömeghisztéria, neveljük arra óvodásainkat, hogy felnőttként ne a cigarettáért nyúljanak majd, ha feszültek lesznek, kínáljunk nekik más, egészséges eszközöket, módokat. Csak ne démonizáljuk már a dohányosokat, nélkülük is van elég démonunk, küzdjünk meg velük, még ha kevésbé látványos is."

Az eredeti cikk eléréséhez kattintson ide!

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később