patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
2009 nyarára várható a végleges döntés Németországban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2008. október 17. péntek, 01:25

NÉMETORSZÁG: Hamburgban előreláthatóan 2009 nyarára születik meg a végleges döntés a kisebb kocsmákra vonatkozó dohányzási tilalom sorsáról.

 

Toleranz für Raucher, 2008. október 16.

„Az a célunk, hogy végleges szabályzás szülessen, mire beköszönt a nyári szünet” – mondta Harald Krüger, a CDU frakció egészségpolitikai szóvivője csütörtökön. „Attól tartok, hogy fel fogják oldani a dohányzási tilalmat, ugyanis megfigyelhető egyfajta visszakozó trend.” Ezt mutatja az a fejlemény is, hogy Bajorországban is feloldották az erős dohányzási tilalmat.

A hamburgi CDU frakció megosztott a dohányzási tilalom kérdésében – mondta Krüger. A Hamburger Abendblatt szerint még a zöldek frakciójában is érezhető az ingadozás. Noha született egy pártdöntés, ami az általános dohányzási tilalom mellett foglal állást, a frakció még mindig nem hozott végleges döntést – idézi az újság Jens Kerstan-t, a zöld Grüne Alternative Liste frakció vezetőjét.

Július végén újra felfüggesztették a kis kocsmákban bevezetett dohányzási tilalmat. A Szenátus ezzel a lépéssel az Alkotmánybíróság döntésére reagált, mely szerint Baden-Württembergben és Berlinben alkotmányellenesek a dohányzási tilalmak. A döntés értelmében a 75 négyzetméternél kisebb alapterületű egyterű kocsmákban újra lehetett dohányozni. Az Alkotmánybíróság kihívása a szövetségi államok felé, hogy új szabályozást alkossanak 2009 végére.

Forrás: Toleranz für Raucher

Az eredeti cikk megtekintéséhez kattintson ide.

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később