Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Berlinben kivételeznek majd a kocsmákkal PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
1999. november 30. kedd, 02:00

NÉMETORSZÁG: Az új, nemdohányzók védelmében álló szabályzás bevezetése után sem számíthatnak szigorú dohányzási tilalomra a berlini kocsmák. A koalíció egy olyan törvényjavaslat kidolgozásán fáradozik, amely újra engedélyezi majd a dohányzást az egyterű kocsmákban, illetve a megfelelően elszeparált dohányzó helységekben – mondta Katrin Lompscher egészségügyi szenátor kedden.

 

Toleranz für Raucher, 2008. október 14.

Mivel az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek találta a főváros kemény tilalmát, Berlin tájékozódott a bíróság előírásairól. Már Lompscher is kijelentette, hogy az általa favorizált teljes tilalom ezúttal nem fog átmenni.

A bíróság döntése értelmében újra szabad dohányozni azokban a kocsmákban, melyek 75 négyzetméternél kisebb területen működnek, nem szolgálnak fel helyben készített ételeket és nem szolgálnak ki 18 éven aluliakat. Ezeket az irányelveket fogja átvenni berlini törvény is – mondta Lompscher. Az egyenlő bánásmód értelmében egyébkén ezután sem tartózkodhatnának fiatalkorúak az elválasztott dohányzó helységekben. Továbbra sem tisztázott, hogy az alkalmazottakat hogyan lehetne hatékonyan megvédeni a cigarettafüsttől.

Lompscher adatai szerint nagyon különböző a jelenlegi berlini törvény végrehajtása. Miközben néhány kerület önszorgalomból keményen ellenőriz, más kerületekben egyáltalán nincs ellenőrzés. Júliusban és augusztusban 210 szabálysértést jelentettek, ezek közül a legtöbbet Neuköllnben. Azonban mindössze 14 esetben szabtak ki büntetést.

Forrás: Toleranz für Raucher

Az eredeti cikk megtekintéséhez kattintson ide.

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később