Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Németország: Nem terveznek teljes tilalmat a dél- nyugat-német kocsmákban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2008. augusztus 28. csütörtök, 01:22

Nem valószínű, hogy teljes dohányzási tilalmat vezetnek be Baden-Württemberg német szövetségi államban.

 

A tartomány vezetése többségi támogatású megoldást szeretne – és mivel az egyik koalíciós párt határozottan a teljes tilalommal szemben foglalt állást, valamint a koalíció felbontásával fenyegetett, ezért kevés az esélye ennek a verziónak. Ernst Pfister (FDP) gazdasági miniszter úgy fogalmazott, hogy „nem hagyjuk, hogy a koalíció ezen a kérdésen bukjon meg.”

Mivel az alkotmánybíróság július 30-án alkotmányellenesnek nyilvánította a jelenlegi nemdohányzókat védő törvényt, ezért az év végéig szabadon lehet füstölögni a 75 négyzetméternél kisebb területű, fiatalkorúak által nem látogatott vendéglátóhelyeken. Ezt követően azonban egy olyan megoldást kell találni, ami liberális és emberközpontú.

Ezért felkértek egy munkacsoportot, hogy vizsgálja meg egy esetleges új szabályozás előnyeit és hátrányait. Az ő jelentésük alapján módosítja majd a CDU/FDP kabinet az országgyűlés elé kerülő új törvénytervezetet. A politikusok megosztottak a kérdésben, de Günther Oetthinger (CDU) miniszterelnök reményei szerint sikerül majd kompromisszumot kötniük a kérdésben.

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később