patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Enyhülés Németországban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2008. augusztus 05. kedd, 01:22

Nem a németeknek való a dohányzási tilalom. Bár a nyilvános helyi füstölgés tilalma néhány hónapja a sokak által a rend mintapéldányának tartott országban is bevezetésre került, máris lazítani kellett a szigorú szabályzáson.

 

A német Szövetségi Alkotmánybíróság július 30-i ítéletében úgy döntött, hogy a kisebb éttermekben meg kell szüntetni a dohányzási tilalmat.

A valamennyi német tartományra nézve kötelező ítélet nyomán módosítani kell az általános, vendéglátóhelyi dohányzásra vonatkozó, helyi tilalom jogszabályait: a 75 négyzetméternél kisebb területű kocsmák és éttermek engedélyezhetik a dohányzást, amennyiben kötelezik magukat, hogy 18 éven aluliakat nem engednek be. Az ítélet kimondja: a diszkókban is engedélyezhető a dohányzás, ha kijelölnek egy különálló helyiséget a dohányosok számára és oda nem engednek be fiatalkorúakat.

Korábban országszerte elégedetlenséghez és tüntetésekhez vezetett a tilalom, mivel a vendéglátóipar vendégeinek 70 százaléka dohányzik. Sokan inkább otthon maradtak, és otthon költötték el vacsorájukat – így legalább szabadon dohányozhattak. Ez a jelenség komolyan fenyegette a vendéglősök és kocsmárosok megélhetését. Nem csoda, hogy sokan fellélegeztek az Alkotmánybíróság július 30-i döntése után.

Forrás: Bloomberg

Az eredeti cikk megtekintéséhez kattintson ide.

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később