Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Ellenőrök nélkül nincs ellenőrzés PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2008. július 31. csütörtök, 01:21

A berlini pubok haladékot kaptak – noha az év eleje óta érvényben van a dohányzási tilalom.

 

A berlini pubok haladékot kaptak – noha az év eleje óta érvényben van a dohányzási tilalom, egy ideig még szabadon dohányozhattak a vendégek, legalábbis nem ellenőrizték a törvény betartását. Azonban július 1-ével véget ér a türelmi időszak, és büntetni fogják a szabálysértőket – persze, csak ha sikerül rajtakapni őket! Ennek meglehetősen kevés az esélye, mivel nagyon kevesen vannak az ellenőrök.

Tavaly októberben a szenátus még 88 állásról állapodott meg, ez a szám azóta 20-25-re csökkent. Ekkora személyzettel lehetetlen ellenőrizni, hogy az éttermek és pubok valóban biztosítanak-e elkülönített helyiséget dohányzó vendégeik részére.

A törvénysértésért 100 és 1000 euró közötti büntetést szabhatnak ki az ellenőrök. Azonban egyelőre még az sem tisztázott, hogy melyik hatóság illetékes eljárni.

Mitte városrészben például a beígért 8 munkaerő helyett 3-an próbálják ellátni a feladatot. Közülük csak ketten teljesítenek helyszíni ellenőrzési szolgálatot, potom 3300 vendéglátóhelyet kell ellenőrizniük. Akad olyan kerület is, ahol még senki nem jelentkezett az állásra, ezért munkaerő hiányában egyelőre nem lesz ellenőrzés.

Peter Trapp, a CDU politikusa szerint a helyzet tarthatatlan. Véleménye szerint a továbbiakban nem szabad feladatokat róni a kerületi önkormányzatokra a munkaerőről való gondoskodás nélkül.

Az eredeti cikk megtekintéséhez kattintson ide.

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később