Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Trafik nélkül maradt települések: jön a „kijelölés”? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2014. február 06. csütörtök, 15:08

dohanybolt_310_nemzetiAz ország településeinek mintegy negyedében – 862 helyen, jellemzően kis falvakban – volt eredménytelen a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (ND) pályázata, pályázók híján.

Az ND ellátási kötelezettségének próbál eleget tenni azzal, hogy „kijelölt kereskedői” státuszt ajánl telefonon elképesztő kedvezmények biztosításával. A tőkehiány okoz gondot a kisboltosok, egykori kocsmárosok körében, akik korábban árultak cigarettát, de a koncesszióra való jelentkezési feltételeknek nem felelnek meg.

Az állam „kijelöléssel” működtetne trafikokat ideiglenesen, amely leszűkített kritériumok szerint működnének. Nem kell koncessziós díjat fizetni, nem kell megfelelni a szigorú trafiknyitási szabályoknak, és csak havonta egyszer kell majd forgalmi jelentést tenni. Továbbá elegendő úgynevezett „kisboltos” pénztárgépet üzemeltetni, az elkülönítés függönnyel is megoldható. Ez a kiváltságos helyzet ideiglenes lenne, és legfeljebb az ismételten kiírt új, sikeres pályázat szerződésének aláírásáig tart.

A kijelöléses trafikok azonban nemcsak a magyar, de az európai versenyjog szabályaival is ütközhetnek, a szabályosan működő trafikok akár pert is indíthatnak a kedvezőbb feltételek mellett nyitott versenytársaik ellen.

Forrás: http://nepszava.hu/cikk/1010071-ingyen-sem-kell-a-trafik/

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2014. február 06. csütörtök, 15:13
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később