Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Működik a dohányzási tilalom? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2008. július 31. csütörtök, 01:19

Közeledik az angliai dohányzási tilalom bevezetésének első évfordulója, de úgy tűnik, nem mindenki nyomta el a csikket.

 

Dave West londoni vendéglőst még az sem tudta megállítani, hogy múlt hónapban 6.500 fontra megbüntették, mivel megengedte vendégeinek, hogy rágyújtsanak. Arra készül, hogy a legfelsőbb bíróságon támadja meg a törvényt – a bíróságot Cherie Booth, a törvény alkotójának felesége fogja képviselni. “A dohányzás tilalma szabadságjogokat sért” – mondja West kihívó hangon. Korábban dohányzásra bíztató táblákat helyezett el Piccadilly bárjában. Ezeket most felváltották a „Dohányozni tilos!” jelzések, de néhány vendégnek ez egyáltalán nem tűnt fel. Itt legalább nem zavarják a nem dohányzókat – mondta egy visszajáró vendég: „Utálom, amikor dohányoznak mellettem, de itt nagyon jó a levegőztetést. Nem érzem a füstöt.” Az Egészségügyi Minisztérium szerint 19 bírósági meghallgatásra került sor a tilalom 2007. július 1-i bevezetése és március között. Leginkább az észak-nyugati régió lázadt a törvény ellen, itt nyolc meghallgatás volt. A nem-dohányzó Hamish Howitt, a blackpool-i Del Boy bár tulajdonosa hétszer kapott büntetést, amiért megengedte a dohányzást, Nick Hogan, a Bolton tulajdonosát pedig 10.000 font büntetéssel sújtották. Az észak-nyugati rész olyan, mint Anglia hamutartója a középső keleti területekhez viszonyítva, ahol a bíróságok egyetlen kihágással sem találkoztak. A hatósági megfigyelők sikeresnek ítélték a tilalmat, mivel a vizsgált helyek 98%-át füstmentesnek találták. Azonban még mindig sokan tiltakoznak. Jackie, egy dél-londoni kocsma tulajdonosa késő este már megengedi a vendégeinek, hogy rágyújtsanak. Amikor megjelennek az asztalon a hamutartók, mindenki veszi a lapot: most már előkerülhet a cigi. Nem riasztja el a büntetés? „Egyáltalán nincs lelkiismeret-furdalásom” – mondja. „Ha halálra akarjuk füstölögni magunkat, akkor meg is fogjuk tenni.”

Jane Wild – The Guardian

Az eredeti cikk megtekintéséhez kattintson ide.

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később