Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Egy német tartomány nem vár a dohányzási tilalom bevezetésével PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2008. július 01. kedd, 01:18

Északrajna-Vesztfália német szövetségi tartományban a tervek szerint, július 1-étől tilos lesz vendéglőkben füstölögni.

 

A tartomány nem várja meg az Alkotmánybíróság döntését a kérdésben. Az említett kereset Baden-Württemberg és Berlin törvényeire irányul – mondta az északrajna-vesztfáliai Egészségügyi Minisztérium egyik szóvivője. „Az észkrajna-vesztfáliai törvény szerint már most is más szabályok vonatkoznak az egylégterű kocsmákra, és még további kivételekre is lehet számítani.” A német legfelsőbb bíróság elnöke, Hans-Jürgen Papier, „precedensként” jellemezte azokat a kereseteket, melyek ügyében július végéig kell döntést hozni.

A minisztérium szerint a döntés vendéglőket érintő következményeit alaposan meg fogják vizsgálni a jogi szakértők. A tervezett legfelsőbb bírósági döntés azon keresetek miatt vált szükségessé, melyeket egy berlini és egy tübingeni kocsmáros, valamint egy heilbronni diszkó tulajdonosa nyújtottak be. Mindeközben már majdnem minden szövetségi államban van törvény a nemdohányzók védelmében. Csak Thüringiában és Északrajna-Vesztfáliában szabad kocsmákban és éttermekben füstölögni – ott is már csak június végéig.

Az eredetik cikk megtekintéséhez kattintson ide

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később