vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Írország: Többen dohányoznak 2002 óta PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2008. július 01. kedd, 01:17

Egy áprilisban megjelent tanulmány szerint a zárt közterületi dohányzási tilalom bevezetése ellenére 2002 óta nőtt a dohányosok aránya Írországban.

 

A magukat dohányosnak vallók száma 1998-ban 33 százalék volt, ez 2002-re 27 százalékra csökkent. Azonban tavaly 29 százalékra nőtt – ez derül ki az Ír Egészségügyi Minisztérium által publikált életmódfelmérésből. Leginkább a fiatalok dohányoznak (a 18-29 évesek 35 százaléka), és az alacsonyabb társadalmi osztály képviselői. 10 dohányosból egy aktívan próbál leszokni. A felmérés szerint 41 százalék tervezi, hogy egyszer majd megszabadul a dohányzástól. A legtöbb válaszadó (82 százalék) otthonában „dohányzási szabályok” vannak érvényben – 59 százalék egyáltalán nem engedi meg a dohányzást, 23 százalék esetében csak kijelölt helyen és időben lehet dohányozni odahaza.

Összefoglaló az Irishtimes.com cikke alapján.

Az eredeti cikk eléréséhez kattintson ide.

A teljes felmérés megtekintéséhez kattintson ide.

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később