vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Füstölgő házibulik francia módra PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2008. június 30. hétfő, 01:17

A vendéglátóegységekben bevezetett dohányzási tilalomra sokféle reakciót láttunk már a duzzogástól kezdve a nyílt törvényszegésig. A dilemmára azonban a francia dohányosok ötlötték ki a legbarátságosabb megoldást.

 

Meghívják egymást otthonaikba, ahol zavartalanul füstölöghetnek. És ha már úgyis együtt vannak, jól érzik magukat: iszogatnak, beszélgetnek, táncolnak és dohányoznak.

Az internet korában már nem nehéz megszervezni egy ilyen partit, tucatnyi kapcsolattartó honlap jött létre, ahol meg lehet tudni, hogy mikor, hol lesz legközelebb „füstölgő buli”. Egyik-másik ilyen klub már több ezer tagot számlál. Vannak nyílt és zártkörű alkalmak, néhány fős illetve „tömeges” partik, összejárnak ismerősök és ismeretlenek. Mindenki talál kedvére való társaságot.

Vincent Grégoire, a trendeket előrevetítő Nelli Rodi ügynökség művészeti igazgatója szerint több mint egy tucat titkos szervezet is működik ezen a területen Párizsban a dohányzási tilalom bevezetése óta. Néhány helyen egy ismerős meghívója kell a belépéshez, máshol jelszó. Akadnak ingyenes klubok és tagdíjasok is.

Úgy tűnik tehát, hogy a dohányosok megtalálták a módját, hogy továbbra is jól érezzék magukat. Az éttermek, pubok és night club-ok viszont egyre néptelenebbek.

Összefoglaló a TimesOnline cikke alapján.

A forrás megtekintéséhez kattintson ide

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később