patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Florida: dohányzók nem dolgozhatnak! PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2013. szeptember 11. szerda, 11:20

cigarette-rageA FloridaWatchdog.org adta hírül, hogy október elsejétől érvénybe lépő új szabályozás szerint az állásokra pályázóknak a drogtesztek mellett nikotin tesztet is kell végezniük, ha a megyei hivatalokban akarnak dolgozni.

Aki megbukik a kötelező eljáráson, elesik a munkalehetőségtől, valamint 12 hónapig nem is jelentkezhet újra. A felvételi eljárást sikeresen teljesítőknek nyilatkozniuk kell arról, hogy nem használnak nikotin tartalmú termékeket.

A tiltás a cigarettán kívül érvényes a nikotinos rágóra, az e-cigire, pipára és a tubákolásra is, illetve minden nikotin tartalmú termékre kiterjed. A megyei hivatal vezetője szerint „ez ugyanolyan, mint a droghasználat”. Mivel a megyei hivatalok drogmentes munkahelyek, ezért az állásinterjú része a teszt, a munkatársakat pedig szúrópróbaszerűen vetik alá a tesztnek.

Az új szabályozástól azt várják, hogy csökkenni fog a megye egészségügyi kiadása. Egy felmérés szerint a dohányosok évente 5.800 dollárral többe kerülnek az amerikai munkáltatóknak, mint a nem dohányzó munkavállalók.

 

Forrás:  http://watchdog.org/104307/in-one-florida-county-nicotine-is-a-banned-drug/
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 11. szerda, 11:22
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később