Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Nem hatnak az elrettentő képek PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2013. szeptember 06. péntek, 16:45

sokkolodoboz

A cigisdobozokon található, részben a fiatalok elrettentésére szolgáló rémes képek alig befolyásolják a tizenéveseket, derül ki egy brit tanulmányból.

2800 gyereket vontak be a kutatásba, amelyből kiderült, hogy nincsenek hatással a képek a gyerekekre, kivéve a nemdohányzókra és azokat, akik csak „ismerkednek” a cigivel. A megkérdezett gyerekek közül csak minden tizedik dohányzott, a többiek nem vagy csak „próba-szakaszban” voltak. A képek bevezetése előtti és utáni időszakot vizsgálták és kiderült, hogy a már dohányzó gyerekek kedvét nem sikerült elvenni a képekkel, míg a többiek nagy százalékban letettek a dohányzásról. A kutatást a Stirlingi Egyetem végezte. A kutatás vezetője szerint a legnagyobb probléma, hogy a képek nem változnak, az emberek pedig megszokják őket, így érzéketlenné válnak irántuk.

 

Forrás: http://www.hir24.hu/gazdasag/2013/09/05/hivatalos-nem-rettentenek-el-az-elrettento-kepek-a-cigin/

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 06. péntek, 16:50
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később