vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Merre hány méter? Száműznék a trafikokat PDF Nyomtatás E-mail
: starstarstarstarblank
Írta: Füstölgők   
2013. szeptember 06. péntek, 16:41

meroszalag

Szigorításokra számíthatnak a trafiktulajdonosok. A jogszabályi rendelkezés csak azt köti ki, hogy a dohányboltok a fiatalkorúak elől elzártan, számukra nem hozzáférhető módon működhetnek.

A törvényben nincs egyértelműen rögzítve, hogy az óvodák, iskolák, valamint gyermek- egészségügyi intézmények közvetlen környezetében ne lehetne dohányboltot működtetni, holott a jogszabály célja a fiatalkorúak védelme. Többen felháborodtak  a törvény effajta pontatlanságán, ezért népszavazási indítványt nyújtottak be az Országos Választási Bizottsághoz (OVB). Kezdeményezték, hogy a dohányboltok ne működhessenek gyerekeket ellátó és oktató intézmények hatszázötven méteres körzetében. A javaslatot az OVB elutasította az egyértelműség hiányára hivatkozva. Mégis elképzelhető, hogy a közeljövőben sor kerül szigorításokra. Ősszel a parlament elé kerülhet egy javaslat, mely megtiltaná a trafikok működését az iskolák száz méteres körzetében.

Forrás: http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/trafikmentes-ovezet-szamuznek-a-dohanyboltokat-az-iskolaktol-514143
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 06. péntek, 16:49
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később