patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A dohányzási tilalom oltja a sörszomjat PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2008. június 20. péntek, 01:15

Berlin – A vendéglátószektorban bevezetett dohányzási tilalom a sörszomjat is oltja. Erre mutat rá a berlini Német Serfőző Céh. Adataik szerint 2008. január és április között majdnem két százalékkal csökkent a söreladás.

 

Csupán áprilisban 4,5 százalékos volt a mínusz. A német sörfőzők a termékeik negyedét a vendéglátóhelyeken keresztül értékesítették. A szövetség adatai szerint azonban 10-15 százalékos csökkenés látszik a csapolt sör eladási mutatóban. A regionális és strukturális összesítés pedig már 35 százalékos mínuszt tesz ki. „Az első sarki kocsmák már be is zártak” – mondja az ügyvéd Peter Hahn, a Német Serfőző Céh ügyvezető igazgatója – „amivel együtt a kultúrából és a társadalmi kommunikációból is elveszítünk egy darabot. Egy empirikus kutatás szerint, ami a hessen-i sörfőzdéket vizsgálta, a nemdohányzókat védő hessen-i törvény hatályba lépése óta 11 százalékkal csökkent a vendéglátóipar forgalma. Miközben a több helységgel rendelkező vendéglátó egységek 10 százaléka panaszkodik a riasztó, 50 százalékos forgalomcsökkenésről, az egy légterű vendéglők közül majdnem dupla annyian, a cégek 19 százaléka állítja ugyanezt.

Ha nem kerül sor a jelenlegi törvény megfelelő, és főként mielőbbi módosítására, akkor a német sörfőzők véleménye szerint az egy helységgel rendelkező kocsmák nagy része meghal a közeljövőben. Ezzel együtt a vendéglátó-kultúra egy része is visszafordíthatatlanul az enyészeté lenne. Félő, hogy a sörfogyasztás mértéke tovább csökken, és ez negatív következményekkel fog járni a munkahelyekre is. A szövetség országszerte leépítésekre számít a söriparban. És ezt már nem lehet majd otthoni ivással kompenzálni. A német sörfőzők a teljes tilalom enyhítéséért szállnak síkra. Az egyéni egészségvédelmet más módon is lehetne biztosítani – például a vendéglátóhelységek megfelelő megjelölésével.

Az eredeti cikk megtekintéséhez kattintson ide

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később