Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Nőtt a dohányosok száma Szlovéniában PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2013. augusztus 09. péntek, 10:37

sloveniaHat évvel ezelőtt, mikor bevezették a törvényt, miszerint nem lehet dohányozni nyilvános zárt helyeken, munkahelyeken csökkent ez a szám. Mostanra pedig újra többen gyújtanak rá.

A jogszabály hatására 2007-ben a 29,3%-ról 24%-ra csökkent Szlovéniában a dohányosok száma, ennek főként két oka volt, részben hogy 15 helyett azóta csak 18 éves kortól lehet dohányterméket vásárolni, részben a dohánytermékekre kivetett adó. A mostani növekedés ellenére még mindig alacsonyabb a dohányosok aránya, mint korábban. A Szlovén Közegészségügyi Intézet kutatásából kiderül, hogy a 15 éves korúak egyötöde legalább egyszer rágyújt hetente. További szigorítások várhatóak, hogy megállítsák a növekedési folyamatot. Magasabb árakat, a cigaretták ára közötti különbség csökkentését, a dohánytermékek reklámozásának teljes betiltását tervezik.

 

Forrás:  http://www.ma.hu/kulfold/181851/Ismet_egyre_tobben_dohanyoznak_Szloveniaban?place=srss

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 09. péntek, 10:41
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később