Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Az osztrák kormány hajlandó a kompromisszumokra PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2008. május 30. péntek, 01:14

Az osztrák kormány kompromisszumos javaslatot tett a zárt közterületi dohányzással kapcsolatban.

 

Április 30-án az osztrák kormány egy kompromisszumos javaslatot hozott, melynek értelmében a puboknak, kávéházaknak és éttermeknek 2009. január 1-től nem-dohányzó területet kellene biztosítaniuk. Alfred Gusenbauer kancellár szerint ez a kompromisszumos megállapodás, ami a Szociáldemokrata Párt és a Néppárt tagjai között létrejött a kérdésben, „egy lépés a helyes irányba” Az étteremtulajdonosok üdvözölték a javaslatot, az orvosok viszont csalódottságuknak adtak hangot. A tervezett intézkedés értelmében az étteremtulajdonosoknak legalább az alapterület 50%-át nem-dohányzó területnek kell kijelölniük, míg az 50 négyzetméternél kisebb alapterületű éttermek és kávéházak eldönthetik, hogy teljesen füstmentes, avagy dohányzó helységként folytatják tevékenységüket. Az 50 és 80 m2 közötti alapterülettel rendelkező vendéglátóhelyeken belül el lehetne különíteni a dohányos és nem-dohányos vendégek számára fenntartott helyiségeket, vagy dohányos vagy nem-dohányos létesítménynek nyilvánítani a vendéglátó egységet. Akik ezt a szabályt megszegik, 100 és 1.000, illetve 2.000 és 10.000 euró közötti büntetést kapnának.

Forrás: Deutsche Presse-Agentur

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később