Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Népszavazás indulhat a dohányárrésről PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2013. július 12. péntek, 13:09

nepszavazasAz Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén jóváhagyta a kezdeményezést, így népszavazást tarthatnak a dohánytermékek kereskedelmi árrésének mértékéről. A javaslat szerint, amely aláírásokkal támogatható, az árrés törvényben rögzített mértéke 3,33% lenne.

A hitelesített kérdés így szól: Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvényben meghatározott kiskereskedelmi árrés mértékét, hogy a legnagyobb kereskedelmi árrés mértéke a dohánytermék – adókkal nem csökkentett – kiskereskedelmi eladási árának 3,33 százaléka legyen?

Amennyiben az OVB határozatával szemben nem érkezik jogorvoslati kérelem, akkor a kezdeményezésben megkezdődhet az aláírások gyűjtése. Kétszázezer érvényes támogató aláírásra van szükség ahhoz, hogy a kezdeményezésről – az Országgyűlés számára kötelező erejű – népszavazást lehessen tartani.

Jelenleg 10%-os árrés van, amit a kormány májusban emelt meg a korábbi négy százalékról.

 

Forrás: 

http://rtlklub.hu/hirek/belfold/video/213621?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201307

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2013. július 12. péntek, 13:12
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2013-07-12 23:30
Olyan összevisszaság és átláthatatlansá g van ezen a területen, hogy mindenképpen javaslom a népszavazást. Ezt nem teheti meg egyetlen kormány sem, hogy a fidesz-közeli ismerősöket támogatja.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később