Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Törvénymódosítást követel az ombudsman a nem dohányzók védelmében PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2013. május 26. vasárnap, 19:00

budapestAz alapjogi biztos törvénymódosítási kérelmének indoka: a szórakozó- és vendéglátóhelyek közelében élők egészségét ne veszélyeztesse a mások dohányzása.

A nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítását kéri Szabó Máté, az emberi erőforrások miniszterétől. A biztos javaslatában az szerepel, hogy lehetőség legyen hatósági fellépésre a szórakozó- és vendéglátóhelyek közelében élők védelmében.

 

A jogszabály szerint az intézmények zárt helyiségeiben tilos a dohányzás, csak a bejárattól számított ötméteres távolságon kívül lehet, az arra kijelölt helyeken. Ám a módosítások miatt számos panasz érkezett az ombudsmanhoz, hogy az ott élők kénytelenek belélegezni az ablakuk alatt dohányzók cigi füstjét.

Az alapvető jogok biztosának érve ezzel kapcsoltban az, hogy törvény nem teszi lehetővé a hatóságnak a fellépést azért, hogy a szórakozó- és vendéglátóhelyek közelében élők egészségét ne veszélyeztesse a mások dohányzása. A biztos azt is elmondta, hogy ilyen esetekben a panaszosoknak lehetőségük volna birtokvédelmi és szomszédjogi perek indítására, ám ezek az eljárások költség- és időigényesek.

 

Forrás: 

http://www.hirado.hu/Hirek/2013/05/21/15/Ombudsman_modositsak_a_torvenyt_a_szorakozohelyek_kozeleben_el_.aspx?source=hirkereso

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2013. május 28. kedd, 13:20
 

Hozzászólások  

 
0 #2 2013-06-01 18:13
Nagyon jó lenne ,ha a nem dohányzóknak a társasházakban nem kellene szívni állandóan az őt körülvevő lakásokból kiáramló cigifüstöt.Sajnos a mellettem és alattam lakók állandóan dohányoznak és a szellőztetés nem a kívánt friss levegőt hozza hanem a füstöt.Nem beszélve a vécé és a fürdőszoba szellőzőrendsze réből beáramló dohány bűzről.Minden szigorító intézkedéssel egyetértek.
Idézet
 
 
0 #1 2013-05-30 19:50
Ezt az egész dohányzási törvényt hatályon kívül kellene helyezni.Mert egy nagy marhaság az egész úgy ahogy van.A kocsma,étterem, vagy munkahely tulajdonosa határozza meg,hogy kit,és hol enged dohányozni a saját vendéglőjében,v agy épp bármilyen más munkahelyen.Csupán azért,mert az ő saját tulajdona.Nehogy már a kormány mondja meg,hogy a saját tulajdonomban mit tehetek,és mit nem!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később