Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Online, de maradt az e-cigi PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2013. április 22. hétfő, 12:03

e-cigi-onlineA nikotinpatronos e-cigi az interneten megvásárolható, ráadásul az ára is kedvezőbb lett. Ennek oka, hogy nem Magyarországon adóznak utána a forgalmazók. Az árusításhoz csupán egy határon túli lerakatra van szükségük.

Bírósági határozatra vár annak eldöntése, hogy az elektronikus cigaretta nikotinos patronja a gyógyszertörvény alá tartozik-e, avagy sem.  Tavaly novemberben, adóhatósági razziák során lefoglalt áruk és a kiosztott bírságok sorsa is kérdéses, ráadásul a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezte a kormány.

A módosítás szerint 3 évig terjedő szabadságvesztéssel legyen büntethető, aki hamis egészségügyi terméket forgalmaz.

Az e-cigi kereskedelme folytatódik, csak az internetre költözött át. Maga a termék birtoklása Magyarországon nem bűncselekmény, csak az árusítása. Így nincs akadálya annak, hogy forgalmazók a weben keresztül, külföldről árulják a termékeket. Az áfá-t nem itthon fizetik be utána, így az árat is csökkenteni tudták a kereskedők.

A forgalmazók szerint a hatóságok kemény fellépése néhány magyarországi gyártással kísérletező céget lehetetlenített el.

 

Források:

 http://nol.hu/gazdasag/20130415-netre_tereltek_az_e-cigit 

 http://hvg.hu/gazdasag/20130416_Az_ecigi_koszoni_szepen_jol_van#rss
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2013. április 22. hétfő, 12:05
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később