patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Vas megye fele cigaretta nélkül marad? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2013. április 05. péntek, 13:42

vas_megyeNem érkezett elegendő pályázat a trafikok üzemeltetésére Vas megye kisebb falvaiban, így újabb pályázatot írnak ki a koncesszióra.

Nem volt jelentkező a nemzeti trafikok üzemeltetésére Vas megye kétezer főnél kisebb számú településein. Ez csaknem 90 települést jelent, ami nagyjából megfelel az országos átlag arányának. Több mint 1.400 faluban senki nem pályázott ugyanis az országban trafikra.

 

A jelenség megértéséhez hozzátartozik, hogy a megyében több olyan község van, ahol se bolt, se kocsma nem üzemel, így a szomszéd településre járnak át jelenleg is. Ha pedig boltot nem éri meg fenntartani a faluban, akkor miért érné meg jobban trafikot üzemeltetni, még akkor is, ha energia-és szeszesitalt, lottót is lehet mellette árusítani az üzletben.

Valószínűleg sokallták a kistelepülések az évi nettó 100.000 Ft-os koncessziós díjat.  Még úgy is, hogy nem kellene külön dohányboltot létrehozni, elegendő az elkülönített helyiség kialakítása. Amennyiben a második körös pályázat sem lesz sikeres, meglehet, hogy a harmadik faluig is el kell menni cigarettáért július elsejétől. Ugyanakkor a falvak vegyeskereskedéseinek a dohánytermékek árusításából származó bevétel hiányozni fog.

 

Hír forrása: vaol.hu

Kép forrása: vasmegye.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2013. április 05. péntek, 13:45
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később