Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dohányzás elleni jogszabály New Yorkban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2013. március 29. péntek, 14:43

newyorkMichael Bloomberg, New York polgármestere javaslatot tett – a fiatalok egészséges életmódjáért „harcoló” kampányának keretében – egy olyan jogszabály bevezetésére, amely szerint az üzletekben nem lehetnek szem előtt a dohánytermékek.

 

A boltosoknak fiókban, pult alatt, függöny mögött vagy egyéb módon elrejtett helyen kellene tartaniuk a dohánytermékeket, hogy azt a gyerekek ne lássák. Amerikában ez lenne az első ilyen törvény. „A dohányáru közszemlére tétele azt a látszatot kelti, mintha a dohányzás normális tevékenység volna. Arra hívja fel a fiatalokat, hogy kipróbálják a dohányt.” - mondta Bloomberg. A jogszabály a dohányboltokra természetesen nem vonatkozna. A javaslatok között szerepel az is, hogy a New York-i hatóságok szigorítsák meg a diszkont és a csempészett dohánytermékekkel szembeni fellépést is. A jogszabály nem engedné a dohányáru kedvezményes forgalmazását, megszabná a kiskereskedelmi ár alsó határát, és még a csomagolást is szabályozná. Sorozatos szabálysértő üzleteket a város bezárathatná.

Forrás: index.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2013. március 29. péntek, 20:39
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később