Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dohányzás: Ausztria vs. Magyarország PDF Nyomtatás E-mail
: starstarstarstarstar
Írta: Füstölgők   
2013. március 22. péntek, 13:22

tabakA Magyarországon elfogadott trafiktörvény valamennyire hasonlít a mintaként szolgáló ausztriai szabályozásra, de egy fontos különbség van: nálunk a trafikrendszer bevezetése előtt egy évvel  a dohányzás szabályozását is szigorították. Mindkét törvény deklarált  cél, hogy a fiatalok dohányzását visszaszorítsa.

 

Ausztriában lehet dohányozni a kocsmákban, éttermekben egyaránt. Egy átlagos osztrák trafikban is nagyjából azt lehet venni, mint majd nyártól egy itthoniban. Ausztriában parkolócédulával, képeslappal, autópályamatricával bővebb a kínálat. A trafikok sűrűségével sincs baj, nagyjából kétezer emberre jut egy, ezt Budapesten is hasonlóan tervezik. Ausztiában az alsóbb kategóriás kocsmáktól az elegáns éttermekig mindenhol lehet cigarettázni. A dohányzó és nem dohányzó vendégek el vannak különítve egymástól. Ahol egy helyiség áll a vendégek rendelkezésére, ott a tulajdonos dönti el, hogy az dohányzó, vagy sem. A cigarettás dobozokon elrettentő fotók nincsenek, csak figyelmeztető szöveg.

Forrás: index.hu
Kép: wikimedia 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2013. március 29. péntek, 20:37
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később