patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Az új EU tervezet a svédeket is felbőszítette PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. december 29. szombat, 23:52


europai_bizottsagHiába tiltakozott és fenyegetőzött Ewa Björlin, svéd kereskedelmi miniszter, az Európai Bizottság nem változtatott eredeti koncepcióján. A hamarosan az Európa parlament elé kerülő új, dohányügyi direktíva még tovább szigorítaná a snüssz gyártását és kereskedelmét.

A Svédországban rendkívül népszerű, kis csomagokban árult nedves dohánytermék az utóbbi időkben több különleges ízben is megjelent, de az EU ezeket mind be akarja tiltani. „A dohánynak legyen dohány íze!” – hangoztatja Tonio Borg egészségügyi EU biztos hozzátéve, hogy az új javaslat éppen azt a gyakorlatot igyekszik megakadályozni, amely szerint a gyártók a különféle ízesítéseket hatékony marketing eszközként használják. Változtatás nélkül fenntartják a svéd snüssz export tilalmát is, amit Svédország különösen aggályosnak tart. „Ez egyoldalú tiltás, hiszen külföldi snüssz gyártók szabadon hozhatják be termékeiket Svédországba, miközben mi nem árusíthatjuk a mienket Európa más országaiban. Ráadásul az EU az orvosi kutatások eredményeit sem hajlandó figyelembe venni. Svédországban viszonylag alacsony tüdőrák előfordulási aránya, mivel cigaretta helyett sokan a csak 50 százaléknyi nikotint tartalmazó, szájban szopogatható dohánytermékeket fogyasztják.” – hangzik a svéd álláspont, amelyet az összes dohánytermék ártalmas mivoltára hivatkozva az EU biztos mereven elutasít.

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2013. január 02. szerda, 11:00
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később