Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Kína: dohányzás-csökkentő tervek PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. december 29. szombat, 23:32

chinaHét évvel az után, hogy Kína is aláírta a nemzetközi dohányügyi egyezményt, végre elkészültek az új kormányzati tervek, amelyek azonban néhány pontban jelentősen eltérnek a javasolt előírásoktól.

A több minisztérium és állami intézmény, köztük az Állami Dohánymonopólium által kidolgozott koncepció szerint 2015-re a jelenlegi 28 százalékról 25 százalékra kell csökkenteni a dohányosok arányát. Ennek érdekében a jövőben „átfogóan” tiltanák a közterületen történő dohányzást, betiltanának minden dohánnyal kapcsolatos reklámot, eladásösztönző akciót és nem engednék a dohánygyárak szponzori tevékenységét sem, azonban a napokban publikált tervek sem a WHO által javasolt jelentős adóemelésről, sem pedig a dobozokra nyomtatott elrettentő ábrákról nem tesznek említést. Az egészségügyi szakemberek szerint az új koncepció - nemzetközi mércével mérve - nem elég határozott, ráadásul túlságosan „dohányillatúnak” tűnik. Kínában a cigaretta még ma is népszerű ajándéknak illetve baráti gesztusnak számít és a hagyományosan erős dohányipar komoly gazdasági erővel bír: 20 millió embert foglakoztat és az ország teljes pénzügyi bevételének körülbelül 6 százalékát adja. Ma már itt szívják az összes cigaretta 40 százalékát, ráadásul a termelés és fogyasztás, ha nem is meredeken, de folyamatosan emelkedik. Az olcsó cigaretta (csomagja kb. 180 Ft) sok fiatal számára is könnyedén elérhető és a dohányzással összefüggő halálesetek magas száma az országos munkaerőpiacot fenyegeti – fejezte ki aggodalmát Chen Zhu, egészségügyi miniszter.


Kép: Flickr/Dainis Matisons

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2013. január 02. szerda, 11:00
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később