Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Hasznosítsuk újra a csikkeket! PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. december 29. szombat, 23:20

ujrahasznositott_cigarettacsikk

Conrad Kubiak nem csupán népszerű kézműves mester, aki a karácsonyi vásárokon és fesztiválokon kézzel készített dobokat és egyéb egzotikus hangszereket árul, hanem szenvedélyes környezetvédő is. Bár maga is dohányzik, az eldobált csikkek látványa kifejezetten zavarja, ezért idén érdekes ötlettel állt elő.

 

 

Nemrég egy olyan műanyag hamutartót kapott ajándékba, amelyet egy innovatív cég elhasznált cigaretta csikkekből állított elő. Kubiak rögtön a gyártóhoz majd a vásárokat szervező céghez fordult, akik szintén lelkesen fogadták a nem mindennapi ötletet. Így zöld utat kapott Kubik kezdeményezése, és az amerikai Betlehem népszerű karácsonyi vásárában idén homokkal töltött vödrök várták a dohányosokat, jól látható „Hasznosítsd a csikkeket!”felirattal. Az ötlet a látogatók körében kitűnő fogadtatásra talált, a vödrök színültig teltek. Az összegyűjtött alapanyagból műanyag deszkák, szállításnál használt raklapok, kerti bútorok és hamutartók készülhetnek. „Mivel magam is fával dolgozom, a deszkák és járólapok ötlete tetszik a legjobban. Így a csikkek nem a járdákat, a tengerpartot piszkítják, hanem sétaút épülhet belőlük. Hát nem fantasztikus?” – vallja Kubiak, aki a hulladékot egyenesen a fejlesztő cégnek küldi. A több mint egy éve tartó intenzív kutató és fejlesztő munka eredményei nagyon bíztatóak, a kísérleti gyártás során eddig közel 200 ezer csikket használtak fel. Az igazi áttörés ugyan még várat magára, de az újrahasznosítás gondolata mindenesetre egyre népszerűbb.

 


Kép: The Morning Call

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2013. január 02. szerda, 10:58
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később