Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A Füstülgők Társaságának állásfoglalása PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2008. május 01. csütörtök, 01:12

A Füstölgők Társasága éves közgyűlésén állást foglalt a dohányzással kapcsolatos kérdésekben.

 

Megítélésünk szerint az 1999. évi törvény megfelel az Európai Unió-s normáknak, de sajnálatosan nem készült hozzá végrehajtási rendelet. Az Egészségügyi Minisztérium által kezdeményezett módosítást nem előzte meg hatástanulmányok készítése és nyilvánosságra hozatala.

A törvény módosításával egyetértünk azzal, hogy a játszótereken, aluljárókban a dohányzás teljes tilalmat vezessenek be.

Nem támogatjuk, hogy a vendéglátóipari helyeken teljes dohányzásmentes tilalmat léptessenek életbe, itt a differenciált megoldást és a fokozatosságot támogatjuk.

Nem támogatjuk, hogy a munkahelyeken ne lehessen kijelölni dohányzásra alkalmas helyet.

Javasoljuk az egészségügyi felvilágosító program keretében - elsősorban a gyermek és ifjúsági korosztálynál - átgondolt, rendszerszemléletű, anyagilag is megalapozott, kampányelemeket nélkülöző munka valósuljon meg.

Mi párbeszédet kezdeményezünk, toleránsak kívánunk lenni, amelyet elvárunk a többségi nemdohányzóktól, hiszen egymás mellett élünk nem dohányzók és dohányzók.

Budapest, 2008. április 28.

Dr. Fodor Péter elnök

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később