Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Lengyelország tiltakozik az új tervezet ellen PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. december 22. szombat, 12:33

lengyel_cikkhezAz Európai Bizottság legújabb javaslata szerint 75 százalékosra kell növelni a cigarettásdobozokon levő figyelmeztető ábrák és feliratok arányát.

Bár egyelőre nem teszik kötelezővé márkajelzés nélküli csomagolást, ezt a kérdést nyitva hagyják, mondván, a jövőben az egyes kormányok szabadon dönthetnek.

Az új tervezet betiltaná a vékony, az úgy nevezett slim és az ízesített, elsősorban a mentolos cigarettát, valamint a 20 szálnál kevesebbet tartalmazó dobozokat is. A cigaretták kátrány, nikotin és szénmonoxid tartalmára megállapított előírások egyelőre nem változnának, de megszűnne a ’Lite’ felirat.

Ezen kívül Svédországon kívül továbbra sem engedélyeznék a snüssz árusítását. Az új szabályok annyira kellemetlenül érintenék Lengyelországot, hogy a dohányipari résztvevők azonnal hivatalos levélben fordultak a miniszterelnökhöz. Elmondásuk szerint az ország cigaretta forgalmának 38 százaléka a mentolos és a slim termékek eladásából származik, ráadásul igen nagy mennyiséget exportálnak is.

Az új szabályok csökkentenék a termőterületeket és visszafognák a termelést, ami a komoly elbocsátásokhoz vezetne. A szakértők szerint éves szinten ez hatalmas, 9 milliárd zlotys veszteséget jelentene a lengyel államkincstárnak. Ezért arra kérik a kormányt, hogy hivatalosan tiltakozzon a mentolos és a vékony cigarettákra vonatkozó javaslat ellen. A most kezdődő kormányzati és parlamenti viták hosszú sorában ez lehet az első nyomós érv.

 

Forrás: http://www.thenews.pl/1/12/Artykul/121686,Polish-tobacco-industry-to-protest-new-EU-menthol-and-slim-cigarette-ban

Kép forrása: http://www.guardian.co.uk/society/2012/dec/17/cigarette-packs-health-warnings-eu

 

 


AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. december 22. szombat, 12:38
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később