vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dizájn-dohányzók PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. december 19. szerda, 15:13

dizajn_repteri_dohanyzoBár a légi utasok közel negyede, azaz 600 millió ember dohányzik, a repülőtereken is egyre nőnek a szigorúan füstmenetes területek és erősödik a korlátozás.

Az ellenőrző pontokon túl különösen nehéz kijelölt dohányzóhelyeket találni, azok gyakran, kényelmetlenek, rossz helyen vannak és a szellőzésük sem megfelelő.

Szerencsére ma már számos repülőtéren felismerték ezt a sokakat érintő problémát, és válaszként forradalmian új megoldást találtak: a mesterien szellőzetett, elegáns, tágas és kényelmes dohányszobákat.

2002-ben a zürichi repülőtéren nyílt az első ilyen formatervezett dohányzóhelyiség, azóta azonos koncepció alapján világszerte még több mint 300 épült.

Európában néhány nagyobb német város, például Frankfurt, Düsseldorf és München mellett Genf, Moszkva, Szent-Pétervár, Kijev és Athén repülőterein létesítettek ilyen kényelmes és könnyen megközelíthető dohányzó-szobákat, ahol még a rossz levegőtől sem kell tartani, hiszen a hatékony szellőző-berendezés a füstöt azonnal kiszívja.

Ezek a „kis oázisok” évi sok millió utast vonzanak, így várhatóan egyre több légikikötőben felismerik, hogy versenyképességük érdekében a dohányos utasokat is ki kell szolgálniuk. Lehetőleg minél magasabb színvonalon.

 

Hír és kép forrása:  http://www.jti.com/7-0-stories/smoking-lounge-innovation/
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. december 19. szerda, 15:16
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később