vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Pályázhatóak a dohányboltok PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. december 19. szerda, 12:15

trafik_hvgAz Országgyűlés szeptemberben szavazott az úgynevezett trafiktörvényről, így 2013 júliusától csak koncessziós pályázaton nyertes kereskedő árulhat dohányterméket, vagyis állami hatáskörbe került a hazai dohány- kiskereskedelem. Szombaton meghirdette a jövő év július 1-jén megnyíló dohányboltok koncessziós pályázatait a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Kft.

 

Az elfogadott trafiktörvény szerint állami monopólium lesz a dohánytermékek kiskereskedelme jövő év július 1-jétől, az állam koncessziós szerződéssel engedheti át az értékesítést az erre pályázóknak. A pályázatok beadási határideje jövő február 13-a, a pályázatokat 30 napon belül bírálja el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakbizottsága. Bár hétezerre van lehetőség, a mostani pályázat eredményeképpen országosan 5500-6000 új dohánybolt nyílhat.

Pályázatot kizárólag természetes személy nyújthat be, akkor is, ha gazdasági társaság útján kívánja ellátni a tevékenységet. Az elbírálásnál a 120-ból 60 pontot jelent az üzleti terv, további 25 ponttal értékelik, ha a kereskedő július 1-jén megnyitja az üzletét, és 10 ponttal "jutalmazza" a kiíró a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását. Egy fontos szabály kimaradt a pályázati részletekből, hogy a megszerezhető koncesszió egy körzeten bárhol felhasználható-e, vagy egy bizonyos üzletre vonatkozik. Így most előfordulhat, hogy a városközpontokban négy-öt trafik lesz egymástól pár méterre, míg máshol senki nem kíván majd üzletet nyitni.

A dohányboltban kizárólag dohánytermék, dohányterméket kiegészítő termék - például cigarettapapír, gyújtóeszköz, pipa -, valamint a szerencsejáték-törvény által szabályozott sorsolásos játék és fogadás bonyolításával kapcsolatos termék forgalmazható. A dohányboltok külső felületén Nemzeti Dohánybolt felirat, valamint piros körben 18-as szám szerepel majd.

A pályázati kiírás a Széchenyi-programirodákban szerezhető be, és letölthető a Nemzetidohany.hu honlapról.

A koncessziós díj a kétezer lakos alatti településeken évi nettó százezer, a kétezer és tízezer fő közötti lakosúaknál 160 ezer, a tízezer fő felettieken kétszázezer, Budapesten, a megyei jogú városokban és a megyeszékhelyeken pedig 240 ezer forint.

 

Forrás: Magyar Hírlap

Kép forrása: hvg.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. december 19. szerda, 12:26
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később