Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Füstbe borult a hét végén Berlin központja PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2008. április 29. kedd, 01:11

Füstbe borult a hét végén Berlin központja, szerencsére azonban csak cigarettafüst árasztotta el szombaton és vasárnap a Brandenburgi kapu környékét. Több száz vendéglős, illetve kocsmatulajdonos tüntetett ugyanis mindkét napon a dohányzási tilalom ellen, amely az önálló tartománynak számító Berlinben az év eleje óta van érvényben. A tilalom alapján hivatalokban és középületekben, repülőtereken, de legfőképp a vendéglátóipari helyek túlnyomó többségében tilos a dohányzás, ami az első négy hónap adatai alapján csőddel fenyegeti a tulajdonosok ugyancsak túlnyomó többségét.

 

A statisztika szerint a vendéglők forgalma az elmúlt hónapokban számottevően visszaesett, sokan inkább az otthoni italozást, illetve dohányzást választották, sok "hagyományos" vendég pedig egyszerűen átpártolt abba az - adott esetben szomszédos - kocsmába, amely egyelőre még dacol a törvénnyel. Június végéig még megteheti, mert a hatóságok egyelőre csak szőrmentén ellenőriznek, s egyáltalán nem büntetnek, de júliustól "szigorú világ" következik.

Noha a tüntető tulajdonosok száma csak néhány százra rúgott, a tiltakozók valójában jóval többen voltak, mert önérdekből, szolidaritásból a hétvégi tüntetésben törzsvendégek százai is részt vettek. A résztvevők transzparenseket emeltek a magasba, a feliratokon követelve a törvény hatályon kívül helyezését és ezzel összefüggésben a vendéglősök "önrendelkezési" jogának biztosítását. A hatóságok bosszantására és követeléseik alátámasztására pedig pedig egyik cigarettáról a másikra gyújtottak.

A füstfelhő - szemmel kicsit nehezebben láthatóan ugyan - cseppet sem zavarta a Berlin központját elárasztó külföldi turistákat, akiknek többsége szolidaritásból szintén rágyújtott és jól szórakozott.

Forrás: MTI

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később