patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Törvénytisztelő dohányosok PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. december 13. csütörtök, 13:14

huvos_vizsgalatA hűvösebb időjárás beköszöntével sorban zártak be a szabadtéri vendéglátóhelyek, teraszok, így megszűntek azok a helyek is, ahol a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásainak betartása mellett is rá lehetett gyújtani.

Ez kellőképpen indokolta, hogy az Országos Tisztifőorvosi Hivatal november 19. és 25. között országos ellenőrzési akciót rendelt el. Egy hét alatt mintegy 4 ezer helyet ellenőriztek, átlagosan ezer esetből hatszor találtak szabálytalanságot.

Az ÁNTSZ szakemberei a legtöbb problémát a közterületeken tapasztalták és nem csak a tilosban dohányzókkal, hanem a rengeteg eldobott csikkel is gondok voltak.  A probléma kiküszöbölése végett több megyei népegészségügyi szakigazgatási szerv is jelezte, hogy felvette a kapcsolatot az érintett intézmények üzemeltetőivel, a helyi önkormányzatokkal. Továbbra is probléma hogy több helyen a dohányzást tiltó feliratokat nem, vagy nem megfelelően helyezik el, illetve azok ellenére nem tartják be a törvényt. Utóbbi esetben jegyzőkönyvet kell vezetni és akkor csak a törvény ellen vétkezőt bírságolják meg.  2012. január és november között több mint 36 ezer ellenőrzést végeztek az országban, a kiszabott bírságok várható összege megközelíti a 10 millió forintot. Az ÁNTSZ tapasztalatai azt mutatják, hogy a tulajdonosok és az állampolgárok is alapvetően jogkövető magatartást tanúsítanak.

 

Forrás: nepszava.hu, vallalkozoi.negyed.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. december 13. csütörtök, 13:16
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később