Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dublin: Füstmentes parkok és korlátozott dohányboltok PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2012. december 13. csütörtök, 12:29

duBlinSzámos heves vitát követően az ír főváros vezetése a héten úgy döntött, hogy a városi parkok füstmentessé tételével egy időben szigorú keretek közé szorítják a dohánykereskedelmet is.

A korábbi tervekkel ellentétben az új szabályok a már meglévő üzletekre nem vonatkoznak, azonban szigorúan megtiltják újak létesítését az iskolák és egyéb gyermekintézmények, könyvtárak, városi parkok, játszóterek illetve sportközpontok közvetlen közelében.

Nem nyílhatnak új dohányboltok akkor sem, ha környéken már más üzletben kapható cigaretta. Külön engedély-rendszert dolgoztak ki a jelenleg működő 25 kiskerekedés számára is. A vállalkozásokat arra kötelezték, hogy speciális tagdíjjal járuljanak hozzá egy olyan ellenőrző rendszer kiépítéséhez, amely próbavásárlásokkal rajtaütésszerűen teszteli a dohány-árusítóhelyek szabályos működését, különösen pedig azt, hogy a szabályok ellenére kiszolgálnak-e kiskorú vevőt.

Az új szabályozás elsődleges célja a fiatalkorúak védelme, amellyel a városi vezetők mindegyike teljes mértékben egyet is ért. Egyesek azonban nem alaptalanul a kieső forgalom miatt aggódnak, hiszen, ahogy az egyik tanácstag fogalmazott: „Ha túl bonyolult cigarettát szerezni Dublinben, a dohányosok majd máshol szerzik be adagjukat. A város pedig egy csomó bevételtől elesik!”

 

Forrás:  http://www.mercurynews.com/breaking-news/ci_22126058/dublin-bans-new-tobacco-stores-near-schools-parks
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. december 13. csütörtök, 12:33
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később